Νέο ιαπωνικό εστιατόριο στο Healdsburg μια κορυφαία επιλογή για σούσι

Οποιαδήποτε εμπειρία σούσι μπορεί να συνοψιστεί με μια απλή εξίσωση: καρύκευμα του ρυζιού συν την ποιότητα των ψαριών, διαιρούμενο με την εγγύτητα με σεφ σούσι ισούται με νοστιμιά. Δουλεύει κάθε φορά, αρκεί να μην είσαι πραγματικός μαθηματικός.

Υψηλής ποιότητας φρέσκα ψάρια και η επιδέξια, προσεκτική παραγωγή του ρυζιού είναι κρίσιμης σημασίας. Αλλά όσο πιο μακριά παίρνετε από τα χέρια κάνοντας nigiri σας (ρύζι σούσι συν τα ψάρια) ή sashimi (μόνο τα ψάρια), τόσο λιγότερο τέλεια είναι η εμπειρία. Το σούσι είναι ένα χρονοτιμημένο σκάφος, όχι γρήγορο φαγητό με γραμμή συναρμολόγησης.

Γι ‘αυτό παντοπωλείο ή takeout σούσι χλωμό σε σύγκριση με ό, τι παίρνετε συνεδρίαση σε ένα σούσι μπαρ. Και αυτός είναι ο λόγος, σε καιρούς όπως αυτοί, ξεκινώντας με παρθένα ψάρια και καλοανατιαγμένο ρύζι θέμα ακόμα περισσότερο, ειδικά αν έχετε μια μέση λαχτάρα για κάποια κορυφαία σούσι.

Nobuyuki Asahi, ο οποίος μεγάλωσε στην Ιαπωνία και άνοιξε Asahi Sushi & Κουζίνα στο Healdsburg τον περασμένο Νοέμβριο, το παίρνει. Οι παππούδες του Asahi δούλευαν στη φημισμένη ψαραγορά Toyosu στο Τόκιο, όπου ο Asahi πέρασε πολλές ώρες όταν ήταν παιδί.

“Από τότε που ήμουν παιδί, ήμουν στην ψαραγορά. Θα μπορούσατε να πείτε ότι ζούσα με τα ψάρια», είπε.

Γι’ αυτό επιμένει τόσο στα τοπικά όσο και στα εισαγόμενα ιαπωνικά ψάρια, κυρίως εποχιακά, για το εστιατόριό του. Η διαφορά στην λεπτή hamachi του, βουτυρώδη τόνο, κρεμώδη χτένια και βελούδινη Mendocino uni κάνει Asahi ένα από τα πέντε κορυφαία μου στο Sonoma County, με την εταιρεία του Sake 107, Hana Ιαπωνικά, Sushi Kosho και Shige. Και αυτό είναι μόνο που είχε takeout κατά τη διάρκεια καταφύγιο-in-place, η οποία προσθέτει τόσο το χρόνο και τη μεταφορά στο σούσι.

Αυτό που με ειδοποίησε για πρώτη φορά στο εστιατόριο Asahi ήταν μια προσωπική σημείωση από έναν ανεμιστήρα Asahi που είπε ότι το σούσι ήταν τόσο καλό όσο είχαν στην Ιαπωνία. Είναι μεγάλη διαταγή. Αλλά το δάγκωμα στις προσεκτικές περικοπές και την ακριβή παρουσίαση ενός καλά εκπαιδευμένου σεφ, είναι σαφές ότι αυτό δεν είναι το συνηθισμένο σούσι μπαρ σας. Είναι ο παράδεισος του σούσι.

Το μενού του Asahi, ωστόσο, δεν είναι μόνο ωμά ψάρια. Η κουζίνα διαθέτει crossover αγαπημένα συμπεριλαμβανομένου του φωτός tempura, κοτόπουλο karaage, teriyaki και οι δύο udon και soba noodle σούπα. Σας προτείνουμε το κάρυ λαχανικών, το οποίο το Asahi κάνει στο εσωτερικό. Μην περιμένετε ένα ινδικό κάρυ? αυτό είναι ένα απλούστερο είδος κάρυ σάλτσα που είναι πιο λεπτή και αυθεντικά ιαπωνικά. Hamachi κολάρο (ή kama) είναι μια ειδική απόλαυση, ένα από τα πολύτιμα τμήματα του κρέατος από ακριβώς πίσω από τα βράγχια. Το περιοδικό Bon Appétit αποκαλεί το kama “τα ανταλλακτικά του ωκεανού”, το οποίο είναι κατάλληλο.

Θα αναφέρω μια επιμελημένη λίστα των αμερικανικών ρολά στυλ με τηγανητές γαρίδες και σάλτσες, μαζί με ένα “πραγματικό” ρολό Καλιφόρνια που χαρακτηρίζει καβούρι χιόνι, “παραδοσιακά” ρολά με ενιαία συστατικά (τόνος, αγγούρι ή αβοκάντο) και ρολά χέρι.

Μην χάσετε το μικρό ντουλάπι, αν το κεφάλι για την παραλαβή. Εκεί μπορείτε να βρείτε τα πάντα, από kewpie mayo και ιαπωνικά καραμέλες σε σάλτσα σόγιας, σάκε και καρυκεύματα.

Συνολικά, αυτό είναι πραγματικό ιαπωνικό μαγείρεμα κουζίνας, με nigiri, ρολά και sashimi αξίζει το ταξίδι. Οι μερίδες είναι λογικές και όχι γελοίες και χρησιμοποιούν στοχαστικά, καλά επιμελημένη συστατικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.