Συνδυάστε το κρασί με αγριολούλουδα κατά μήκος αυτών των διαδρομών της κομητείας Sonoma

Αυτό συμβαίνει τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο – μια έκρηξη ανθών Technicolor, με φωτεινή κίτρινη μουστάρδα και νάρκισσους που συμπληρώνονται από ζωντανά πράσινα χαλιά μεταξύ των σειρών αμπελώνων και κατά μήκος των δρόμων της κομητείας Sonoma. Ένα ιδιαίτερα πρώιμο “διάλειμμα μπουμπουκιών” φέτος – όταν τα αμπέλια φυτρώνουν μπουμπούκια που τελικά θα γίνουν σταφύλια – έχει προσθέσει ένα επιπλέον κτύπημα χρώματος καθώς οι αμπελώνες ξυπνούν από το χειμερινό κοιτώνα.

Αν και μεγάλο μέρος αυτής της γκαλερί τέχνης εμφανίζεται φυσικά, οι καταλαβαίνω αγρότες προσθέτουν επίσης τα δικά τους φυτά, που ονομάζονται καλλιέργειες κάλυψης, στους αμπελώνες τους ως μέσο καλλιέργειας υγιέστερων αμπέλων. Τα τριφύλλια, τα χόρτα, τα φασόλια κουδουνιών, τα μπιζέλια, η βρώμη, το άγριο καρότο, το κριθάρι και το τριτικάλι βοηθούν στη βελτίωση της δομής του εδάφους και της ικανότητας συγκράτησης του νερού, αυξάνουν την οργανική ύλη και τα θρεπτικά συστατικά των φυτών, προστατεύουν τα εδάφη από τη διάβρωση και παρέχουν ενδιαιτήματα για τα ευεργετικά σφάλματα που καταβροχθίζουν τα κακά.

Αυτές οι καλλιέργειες, και η πιο εμβληματική, άξια ημερολογίου μουστάρδα, συνήθως οργώνονται ή κουρεύονται νωρίς έως τα τέλη της άνοιξης, πράγμα που σημαίνει ότι τώρα είναι η ώρα να δείτε το εποχιακό μεγαλείο.

«Μου αρέσει να βλέπω τα ζωντανά κίτρινα χωράφια μουστάρδας», δήλωσε η Anne Moller-Racke, ιδιοκτήτρια/αμπελουργός για τα Blue Farm Wines στην περιοχή Carneros της Σονόμα. Αλλά, είπε, η μουστάρδα, τα φασόλια καμπάνας και ο βίκτος μεγαλώνουν πολύ ψηλά για τον αμπελώνα της Anne Katherina. “Ο ιστότοπός μου κρυώνει, οπότε μου αρέσει να φυτεύω κάτι μικρότερο ανάστημα, έτσι ώστε να έχω καλύτερη ροή αέρα, η οποία βοηθά στον έλεγχο του παγετού. Η καλλιέργεια κάλυψης που φυτεύω το φθινόπωρο ονομάζεται μείγμα αμπελώνων, τριφύλλια και χόρτα.”

Δεν χρειάζεται να είστε λάτρης του κρασιού για να εκτιμήσετε την εκπληκτική ανοιξιάτικη παράσταση, αλλά είναι καλό να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αίθουσες γευσιγνωσίας οινοποιείων κατά μήκος μερικών από τις πιο άξιες βόλτες. Αυτές οι τρεις διαδρομές προσφέρουν εντυπωσιακά ανοιξιάτικα χρώματα και πολλούς σταθμούς αναψυκτικών – αίθουσες γευσιγνωσίας – για να κάνουν μια περιήγηση ακόμα πιο ευχάριστη.

Ξηρός βρόχος κοιλάδων κολπίσκου
Η κοιλάδα Dry Creek, η γη του παλιού αμπελιού zinfandel, του cabernet sauvignon, των κόκκινων σε στιλ Ροδανού και των χλοωδών λευκών sauvignon, έχει περισσότερα από 9.000 στρέμματα αμπελώνων. Μια συγκεκριμένη διαδρομή οδήγησης καλύπτει όλες τις βάσεις: ανοιξιάτικα λουλούδια, χαλαρό ρυθμό και ανεπιτήδευτα οινοποιεία.

Από την εθνική οδό 101 στο βόρειο Healdsburg, έξοδος δυτικά επάνω Δρόμος dry creek. Πάρτε το δρόμο dry creek βορειοδυτικά στο δρόμο γεφυρών Yoakim, στρίψτε αριστερά εκεί και έπειτα κατευθυνθείτε νότια στο δυτικό ξηρό δρόμο κολπίσκου. Ο βρόχος τελειώνει στο δρόμο Westside, μερικά μίλια δυτικά των ορίων πόλεων Healdsburg και με την εύκολη πρόσβαση πίσω στην εθνική οδό 101.

Η κίνηση είναι ένα χρυσωρυχείο της δόξας μουστάρδας, με τα μπαλώματα του γλυκού alyssum, buttercups και παπαρούνες που προσθέτουν την αντίθεση. Το πρώην Timber Crest Farms (4791 Dry Creek Road) είναι μια εξαιρετική πρώτη στάση, όπου τα οινοποιεία Amphora, Kokomo, Papapietro Perry και Peterson διαθέτουν αίθουσες γευσιγνωσίας και οινοποιητικές εγκαταστάσεις. Στις εγκαταστάσεις βρίσκεται επίσης το The Pour House, μια αίθουσα γευσιγνωσίας με τα κρασιά των αμπελώνων Goldschmidt και του οινοποιείου Optima.

Στο Dry Creek Peach &Produce (Γέφυρα Γιοακίμ 2179), το αγρόκτημα είναι κλειστό μέχρι το καλοκαίρι, ωστόσο τα άνθη και η μουστάρδα οπωρώνα-φρούτων στο ακίνητο είναι άξια φωτογραφίας. Από εκεί, στρίψτε νότια επάνω Δυτικός ξηρός δρόμος κολπίσκου στο οικογενειακό οινοποιείο Martorana (δρόμος 5956 δυτικού ξηρού κολπίσκου). Οι πιστοποιημένοι αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας περιβάλλουν το δρόμο που οδηγεί στο χώρο γευσιγνωσίας (προς το παρόν) έξω από το σπήλαιο. Τα κρασιά του Martorana — μεταξύ των οποίων chardonnay, sauvignon blanc, cabernet sauvignon, merlot, petite sirah και zinfandel — προέρχονται από τους αμπελώνες του κτήματος, που καλλιεργούνται χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων ή χημικών ουσιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.