8 καλύτερες εξωτερικές μονάδες GPU για μοντέλα φορητών υπολογιστών για Gamers

Ίσως έχετε εγκατασταθεί σε φορητό υπολογιστή παιχνιδιών αντί για επιφάνεια εργασίας για κάποια εύκολη φορητότητα. Ωστόσο, ενώ οι φορητοί υπολογιστές τυχερών παιχνιδιών έχουν γίνει απίστευτα ευέλικτοι και ισχυροί, δεν εκτελούν αρκετά τον ίδιο τρόπο με τους επιτραπέζιους υπολογιστές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι επιλέγουν μια εξωτερική GPU για φορητούς υπολογιστές για να πάρουν το καλύτερο και των δύο κόσμων.

Τι είναι μια εξωτερική GPU και ποια είναι η καλύτερη για εσάς; Ας μάθουμε.

 

Τι είναι μια εξωτερική GPU (eGPU);
Εάν είστε εδώ και πολύ καιρό PC gamer, τότε πιθανότατα είστε ήδη εξοικειωμένοι με πολλά εξαρτήματα PC που απαιτούνται για παιχνίδια. Έχετε ήδη ρωτήσει: “τι κάνει μια κάρτα γραφικών;”και έχουν ακούσει την απάντηση πολλές φορές. Ωστόσο, ακόμη και για έμπειρους παίκτες επιτραπέζιων υπολογιστών, μια εξωτερική GPU (eGPU) μπορεί να είναι εντελώς ξένη. Ακριβώς τι είναι αυτό, και πώς λειτουργεί;

Με απλά λόγια, μια εξωτερική GPU για φορητές συσκευές είναι μια εξωτερική κάρτα γραφικών “plug-and-play”. Το συνδέετε στο φορητό υπολογιστή σας και θα πρέπει να φέρει το βάρος των γραφικών φόρτων εργασίας του φορητού σας υπολογιστή. τα eGPUs είναι ιδανικά αν έχετε μια αδύναμη κάρτα γραφικών φορητού υπολογιστή που σας περιορίζει από την εκτέλεση παιχνιδιών. Επιπλέον, είναι εξίσου χρήσιμο για ισχυρούς φορητούς υπολογιστές τυχερών παιχνιδιών που εξακολουθούν να μην ανταποκρίνονται αρκετά στην απόδοση της επιφάνειας εργασίας.

Ενώ χρησιμοποιείτε μια εξωτερική κάρτα γραφικών για φορητές συσκευές, οι παίκτες μπορούν θεωρητικά να έχουν το καλύτερο και των δύο κόσμων. Μπορείτε να πάτε έξω και περίπου με φορητό φορητό υπολογιστή σας και να παίξετε οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε. Μπορείτε να απολαύσετε πιο ισχυρά γραφικά όταν φτάσετε στο σπίτι καθώς συνδέετε το eGPU σας για πρόσθετη ισχύ. Είναι μια win-win κατάσταση.

 

8 καλύτερες εξωτερικές μονάδες GPU για φορητούς υπολογιστές που θα αγαπήσουν οι παίκτες
Η απόφαση να αγοράσετε ένα eGPU είναι ένα πράγμα, αλλά είναι ένα άλλο πράγμα εξ ολοκλήρου να γνωρίζετε ποιο να αγοράσετε. Έτσι, ποια είναι η καλύτερη κάρτα παιχνιδιών για να επιλέξετε το 2021; Εδώ είναι οι οκτώ κορυφαίες επιλογές μας μόνο για εσάς.

 

1
Akitio Κόμβος Τιτάν
Με την πρώτη ματιά, ίσως να μην παρατηρήσετε καν ότι ο κόμβος Akitio Titan είναι μια εξωτερική GPU για φορητές συσκευές. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν μοιάζει με μια συσκευή που έχει κατασκευαστεί για gamers — όχι με την κομψή και λεπτή γλώσσα σχεδιασμού της. Φαίνεται απλό, καθαρό και κομψό, κάνοντάς το να φαίνεται σαν μια κανονική θήκη PC αν δεν γνωρίζετε καλύτερα.

Ωστόσο, όπως και άλλοι eGPUs, ο Akitio Node Titan είναι ένας ικανός ερμηνευτής που σίγουρα θα ενισχύσει την εμπειρία παιχνιδιού σας. Χορηγημένος, δεν είναι τόσο ισχυρός όσο άλλες εναλλακτικές λύσεις, επειδή υποστηρίζει μόνο μια κάρτα γραφικών 2.5-slot. Επιπλέον, διαθέτει μόνο μια τυπική θύρα Thunderbolt 3, μια μονάδα τροφοδοσίας 650W (PSU) και όχι πολλά άλλα.

Παρ ‘ όλα αυτά, ο Τιτάνας κόμβου Akitio θα πρέπει να είναι αρκετά καλός αν θέλετε κάτι ικανό να μεταφέρει το φόρτο εργασίας των γραφικών σας. Επιπλέον, είναι η ιδανική GPU PC αν θέλετε να δώσετε έμφαση στη φορητότητα. Είναι ελαφρύ και έχει ακόμη και μια βολική λαβή που κάνει τον κόμβο εύκολο στη μεταφορά.

 

2
Σταθμός Asus ROG XG 2
Μια άλλη υπέροχη εξωτερική GPU για φορητές συσκευές είναι ο σταθμός Asus ROG XG 2διαβάστε περισσότερες κριτικές. Πρόκειται για μια σταθερή συσκευή και ένα μεγάλο βήμα από τον προκάτοχό της, χάρη στην αναβαθμισμένη τροφοδοσία ρεύματος.

Παρέχει εκτεταμένη ευελιξία με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, με μία μόνο σύνδεση USB-C, μπορείτε να παρέχετε στον φορητό υπολογιστή σας ένα διανομέα πολλών εξωτερικών θυρών. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να τροφοδοτήσετε το φορητό υπολογιστή σας απευθείας μέσω του eGPU χωρίς να χρησιμοποιήσετε ξεχωριστό τούβλο ισχύος. Εκτός από αυτό, το ASUS ROG XG Station 2 υποστηρίζει επίσης χρώματα RGB και μπορεί να χωρέσει σε κάρτες γραφικών πλήρους μεγέθους.

Ωστόσο, όπως και άλλοι eGPUs, έχει τις αποτυχίες του που μπορεί να σας αποτρέψουν από το χτύπημα αυτού του κουμπιού αγοράς. Ίσως το μεγαλύτερο deal-breaker εδώ είναι ότι υποστηρίζει μόνο κάρτες γραφικών 2.5-slot. Ως εκ τούτου, δεν είναι η καλύτερη επιλογή αν ψάχνετε να χρησιμοποιήσετε κάρτες high-end.

Επιπλέον, είναι επίσης μεγάλο, βαρύ και εξωφρενικό, οπότε ο σχεδιασμός θα μπορούσε να είναι απογοητευτικός για κάποιον που θέλει κάτι πιο λεπτό. Τέλος, είναι κάπως ακριβό, οπότε δεν μπορούν όλοι να το αντέξουν οικονομικά. Ανεξάρτητα από αυτό, είναι μια σταθερή επιλογή αν έχετε τα χρήματα, δεν σας πειράζει το ζήτημα συμβατότητας καρτών και αγαπάτε την αισθητική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.