North Rockland school district krijgt hulp in staatsbegroting

De North Rockland School District staat op het punt om een aantal broodnodige hulp te krijgen omgaan met een record-setting belastingdruk die het district heeft geplaagd voor meer dan een decennium.

Op dinsdag Senator James Skoufis (d-Hudson Valley), en Assemblymember Ken Zebrowski (d-Rockland) kondigde een historische investering in schoolhulp voor de North Rockland School District in de staatsbegroting van dit jaar en, daarmee, een bevriezing van de onroerendgoedbelasting voor het schooljaar 2021-2022.

North Rockland ‘ s fiscale ellende begon in 2003 toen Mirant Energy, een nutsbedrijf dat een van de grootste belastingbetalers in het district was, faillissement aanvroeg en vervolgens de vastgoedwaarde van zijn fabrieken opnieuw liet beoordelen. Datzelfde jaar, nadat het bedrijf eerdere belastingaanslagen van hun eigendom betwistte, werd geoordeeld dat Mirant teveel belastingen had betaald; North Rockland scholen werden bevolen om het bedrijf 224 miljoen dollar terug te betalen. 18 jaar lang heeft het district meer dan 10 miljoen dollar per jaar uitgegeven om die rekening te betalen.

Senator Skoufis en afgevaardigde Zebrowski veiliggesteld twee belangrijke bepalingen in de onlangs aangenomen staatsbegroting die financiële steun voor het district te bieden, op zijn beurt, in staat zijn om de lijn op school belastingen te houden, terwijl het verhogen van de school programmering. Skoufis, Zebrowski en schoolambtenaren hebben aangekondigd dat er geen verhoging van de onroerendgoedbelasting in het komende schoolbudget zal zijn. In een tijd waarin zoveel gezinnen een pauze nodig hebben van de steeds stijgende belastingen, is de aankondiging van vandaag een grote overwinning voor de belastingbetalers van North Rockland.

De eerste voorziening in de begroting die financiële steun verleent is een speciaal belasting certiorari fonds in de staatsbegroting voor schooldistricten die aanzienlijke financiële problemen ondervinden als gevolg van een buitengewone verandering in de beoordelingen van de elektriciteitscentrales. Dit zal zorgen voor enige verlichting van de belastingbetaler van de Mirant schuldencrisis in North Rockland, dat is de grootste belasting certiorari in de geschiedenis van de staat New York. Via dit nieuwe fonds krijgt North Rockland ongeveer $1 miljoen.

Meer fundamenteel, North Rockland ontvangt $52,56 miljoen in de kern van de school hulp, een $10,2 miljoen stijging ten opzichte van vorig jaar; die 24% stijging is nu een vaste waarde van de begroting van North Rockland en moet blijken een enorm voordeel voor het district.

“Ik, samen met mijn partner in de regering Assemblyman Zebrowski, maakte het onze missie tijdens de begrotingsonderhandelingen om historische niveaus van financiering voor North Rockland scholen, evenals onroerende goederen belasting te leveren
opluchting, ” zei Senator Skoufis. Zowel Skoufis als Zebrowski hebben jarenlang gestreden om de belastingdruk van het stadsdeel te verlichten: terwijl het duo erin geslaagd was om tijdens hun negen wetgevingssessies stukje bij beetje hulp te bieden, zijn ze ervan overtuigd dat deze nieuwe inspanning “de kern van het probleem zal aanpakken.”

“Elk jaar, een geschatte $11 miljoen dollar vliegt de deur naar de schuld die de North Rockland School District is vastgebonden met tientallen jaren-de grootste belasting certiorari in de geschiedenis van NYS” zei Assembly-lid Ken Zebrowski. Dat zijn miljoenen dollars die worden afgenomen van studenten, leraren, ouders en de belastingbetalers van North Rockland. De historische financiering die Senator Skoufis en ik met succes hebben verkregen, zal een spel veranderen voor het district en de belastingbetalers.”

“Ik ben al meer dan 25 jaar werkzaam op het gebied van onderwijs als leraar, coach en directeur, en ik weet van alle kanten hoe essentieel het is om een sterk partnerschap te hebben met onze vertegenwoordigers in de deelstaatregering,” zei districtscommissaris Kris Felicello.

“Mijn immense dank aan Senator Skoufis en afgevaardigde Zebrowski voor hun vele jaren van hard werken voor dit schooldistrict. De historische financiering in deze staatsbegroting waar Senator Skoufis en afgevaardigde Zebrowski voor vochten zal dit schooldistrict helpen niet alleen overeind te blijven, maar gedijen op de manier die onze studenten, opvoeders en families verdienen. Ik kijk uit naar wat ons te wachten staat voor onze studenten en om samen te blijven werken.”

set

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onderwijs

Nieuwe marxistische president neemt het over

TOWN of POUGHKEEPSIE – in juli werd Dr. Kevin Weinman, chief financial & administrative officer van Amherst College, benoemd tot de vijfde president van Marist College. Weinman is de opvolger van President Dennis Murray, die Marist al bijna 40 jaar leidt. De verandering in leiderschap begint op maandag 4 oktober 2021. Op vrijdag gaf Dr. […]

Lees Verder
Onderwijs

Newburgh schools push terug startdatum

NEWBURGH – als u een kind het bijwonen van lessen in de Newburgh vergrote City school District, je kan hebben om nieuwe regelingen te maken als het schoolbestuur heeft de startdatum geduwd van donderdag 1 September tot donderdag 9 September. “De extra tijd zal het district in staat stellen om voorraden te ontvangen om meer […]

Lees Verder
Onderwijs

Staat audit vindt Millbrook school district it controles ontbreekt

ALBANY-A State Comptroller ‘ s Office audit van de afdeling informatietechnologie in de Millbrook Central School District gevonden ambtenaren niet voldoende controles over gebruikersaccounts om onbevoegde toegang, gebruik of verlies te voorkomen. De beoordeling bleek dat het district niet periodiek te controleren en uit te schakelen onnodige netwerk user accounts; dat 46 studenten waren niet […]

Lees Verder